Haberler

Eskişehir Rallisi’nin Ardından

bcvision_eskisehir

2016 Türkiye Ralli Şampiyonası’nın 5.yarışı olan Eskişehir Rallisi, 03-04 Eylül 2016 tarihlerinde kısa adı ESOK olan Eskişehir Otomobil Sporları Kulübü tarafından organize edildi. Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, Espark, KYK, Mantotherm, Banaz Otomotiv, Anemon Hotel, Eskişehir Ticaret Odası ve Tepebaşı Belediyesi tarafından desteklenen organizasyona 51 otomobil ve 102 sporcu iştirak etti.

03 Eylül Cumartesi günü Espark önünden verilen startla başlayan rallide ilk olarak, geçtiğimiz yıllarda aramızdan ayrılan Şerif Yardımcı, Taner Türkkan ve Ömer Banaz anısına düzenlenen özel etaplar geçildi. Bu 3 özel etabın ardından otogar yanında Eskişehir Büyükşehir Belediyesi tarafından oluşturulan seyirci özel etabında mücadeleyi sürdüren ekipler, Sazova parkı karşısındaki servis alanında bakım ve ikmallerini tamamladıktan sonra 3 etabı gece geçtiler ve günü tamamladılar. İkinci gün sabahı yeniden direksiyon başına geçen ekipler, Cahit Alkan ve Aydan Akal etaplarında mücadelelerini sürdürdü.

2 günlük mücadele sonunda Avcı-Gücenmez Eskişehir Rallisi’ni kazanarak Türkiye Ralli Şampiyonası’nda liderlikleri sürdürdü. Avcıoğlu-Korkmaz rallinin genel klasman ikinciliğini elde ederken, üçüncü sırada Citroen DS3 R5 Evo ile yarışan BC Vision Motorsport ekibi Burak Çukurova-Vedat Bostancı yer aldı.

Pazar akşamı Espark önündeki finiş podyumunda sona eren rallide genel klasman dördüncülüğü ve Sınıf 3 birinciliğini Citroen DS3 R3T ile BC Vision Motorsport ekibi Ahmet Burkay-Bilge Ayan elde ederken, ekip bu birincilikle Türkiye Ralli Sınıf 3 Şampiyonluğu yolunda büyük bir avantaj elde etmiş oldu.



Bee Danışmanlık

© Copyright 2003 - 2011 Burak Çukurova