Haberler

V1 Sezonu Hızlı Başladı

BTA_7540

V1 Challenge 2016 sezonu, 21 Ağustos günü İzmir Ülkü Park Pisti’nde gerçekleştirilen 1.ayak yarışı ile başladı. 20 pilotun start aldığı ilk yarışta, yaşanan yüksek mücadele, sıcak geçecek sezonun ilk sinyallerini verdi.

Antrenman turlarında ısınan pilotlar, sıralama turlarında avantaj yakalamak ve en hızlı isim olmak için kıyasıya mücadele etti. Sıralama turları sonunda genç pilot Ayhancan Güven en iyi zamanı yapıp pole pozisyonunu elde ederken, kupanın iddialı isimlerinden Burak Çukurova ikinci, Göksun Erkek ise üçüncü sıradan start alma hakkını kazandı.

Günün ilk yarışında; Burak Çukurova, ikinci sıradan start almasına rağmen startla birlikte liderliğe yükseldi. Liderliğini 12 tur boyunca koruyan tecrübeli pilot, yarış sonunda damalı bayrağı geçen ilk isim oldu. Sezona iyi bir başlangıç yapan Çukurova’nın ardından, start anında üçüncülüğe kadar gerileyen ancak daha yükselmeyi başaran geçen Ayhancan Güven ikinci ve Göksun Erkek üçüncü oldular.

Format gereği ilk yarışta puan alan ilk 12 pilotun tersten start aldığı ikinci yarışta tam bir heyecan fırtınası yaşandı. On birinci sıradan start alan Ayhancan Güven müthiş bir atak yaparak 8’inci turda liderliği ele geçirdi. Kıran kırana geçen son 4 tur sonunda birinciliği kazanan Güven’i Okan Tanrıverdi ikinci, ve Burak Çukurova üçüncü olarak takip etti.



Bee Danışmanlık

© Copyright 2003 - 2011 Burak Çukurova